de school

flyer

Nieuwe regelgeving basisonderwijs schooljaar 2014-2015

Beste ouders,Op 24/8/2014 ontvingen wij een mail met de nieuwe regelgeving op 32 verschillende domeinen: 18 over onderwijs en opvoeding en 14 over arbeidsregels.
Die gelden vanaf 1 /9/2014. Wij betreuren dat wij deze regels zo laat krijgen. Meestal werken wij volgens die richtlijnen maar alles moet grondig nagekeken worden.
Stel gerust vragen maar geef ons ook de tijd om op alle niveaus (directies, zorg, administratie, leerkrachten, ouderraad…) alles te verwerken en bij te sturen waar nodig.Met dank voor het begrip,
Paul PeetersKlik hier om het volledige document te bekijken.

 

Jarigen van de maand…

Elke maand trachten we de jarigen samen te brengen voor een foto. De ene maand lukt dit al beter dan de andere. De resultaten t.e.m. mei 2014 kan u hier terugvinden. Nieuwe foto’s komen er weldra aan!

 

Werkzaamheden zwembad – Stand van zaken dd 4 november 2014

Schepen Pieter Defoort: “Als alles naar wens verloopt, heropenen we het zwembad in mei. Na een lange sluitting gaan we wel wat extra’s voorzien voor onze bezoekers. Reken maar op een feestweek in het zwembad!”

Bron: NVA Kontich-Waarloos, Jaargang 2014, Nr. 3, Oktober

Duimen maar !?!

 

Ipad-project

Nadat juf Katleens zoon de leerlingen van het tweede leerjaar vertrouwd maakte met het gebruik van de ipad, gingen we maandag 16 september in het 5de leerjaar van start met ‘de digitale juf’.
De kinderen leerden eerst alles over qr-codes. Daarna kon de scanpret beginnen. Het duurde even vooraleer er werd opgemerkt: ‘Hé juf, dat ben jij op de ipad!’ Mijn Antwerpse ‘aa’ heeft me verraden!
juf Veerle (ict-co)

Gezocht

Lcdschermen voor onze computers om de oude schermen te vervangen.

Wijziging in de regelgeving bij afwezigheid

Elke afwezigheid wegens ziekte tijdens een week onmiddellijk vóór of onmiddellijk na de herfst-, de Kerst-, de krokus-, de Paas- of de zomervakantie moet gewettigd worden mits voorlegging van een medisch attest, uitgereikt door een arts. (zie punt 3.1 van BaO/2002/11 Omzendbrief: Afwezigheden van leerlingen in het basisonderwijs (16/08/2002)).

Het gaat dus niet alleen over afwezigheden die aansluiten bij een vakantie, maar ook over afwezigheden in de loop van zo’n week.