Sint-Michielsschool Waarloos

"Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan." - Pipi Langkous

In de kijker

Kwartiermakers

Onze school start met het leesproject Kwartiermakers. Alle kinderen van de eerste kleuterklas tot en met het zesde leerjaar krijgen elke dag een kwartier de tijd om vrij te lezen, in boekjes te snuisteren of voorgelezen te worden.

Een nieuwe start

Samen maken we er een fijn schooljaar van.

Zowel in de klas als op de speelplaats zorgen we goed voor onszelf, voor de anderen en voor ons materiaal.

We maken er een prachtig schooljaar van.

Davidsfonds schenkt boekenbonnen

Ook dit jaar mochten we van het Davidsfonds weer boekenbonnen ontvangen. We kunnen voor €360 nieuwe boeken aanschaffen voor ons Leespaleis.

Enorm bedankt!

Opbrengst sponsortocht

Onze sponsortocht bracht €3337,70 op. We zijn enorm blij dat we dit bedrag kunnen schenken aan de Duc de Marlborough de Dohain school. In het filmpje hiernaast kan je de impact van de overstromingen zien van vorige zomer.

Sponsortocht

Op donderdag 16 december houden we met heel onze school een sponsortocht. De opbrengst hiervan gaat naar de Duc de Marlborough de Dohain school in Limbourg.

Deze school werd tijdens de zomermaanden getroffen door de overstromingen. We willen graag tijdens de kerstperiode deze school steunen.

Het Leespaleis

Vandaag is ons Leespaleis officieel geopend. Je kan er genieten van een boek tijdens de middag of met je klas kan je er naartoe om samen te lezen of de klasjuf kan ook voorlezen. Veel leesplezier!

Helm op fluo top

Zichtbaar en veilig naar school, ook wij doen mee!

Helm Op Fluo Top is een gratis verkeersproject waarmee we onze leerlingen stimuleren om ook tijdens de donkere maanden te voet of met de fiets naar school te komen.
Door fluo en/of een helm te dragen op weg naar school, verzamelen de leerlingen stickers en kunnen ze sparen voor beloningen.

Strapdag

Millo was ook dit jaar weer van de partij op onze strapdag. Onze fietsenstalling stond helemaal vol. Super, want dat wil zeggen dat bijna iedereen al stappend of trappend naar school kwam.

Wij zijn geluksvogels

Dit jaar werken we met een jaarthema. Elke maand komt er een nieuwe vogel aan bod. In de klas wordt er rond het thema gewerkt en er is elke maand een gezamenlijk toonmomentje.

Al springend de vakantie in

Alleen maar blije gezichten toen de laatste dag de speelplaats vol springkastelen stond. Een mooie afsluiter van het schooljaar.

Foto’s wandeltocht

We kregen heel veel leuke foto’s binnen. Kijken jullie mee?

Film Wandel Zoektocht op 29 mei

Ik wandel, jij wandelt, wij wandelen allemaal! Schrijf jullie zeker in voor onze wandelzoektocht. Je kan kiezen voor een korte of een lange tocht met onderweg super leuke opdrachten!

Bebat

Gebruikte batterijen mag je mee naar school brengen. We verzamelen ze in de Bebat-ton in de refter. Per kg krijgen we een punt. Met die punten kunnen we didactisch materiaal krijgen. Verzamelen jullie mee?

Instagram

Vanaf nu vind je ons ook op Instagram. Volgen jullie ons ook?

@sintmichielsschoolwaarloos

Jeugdboekenmaand

Ook dit jaar doen we weer mee met de Jeugdboekenmaand.

 • Extra feestelijke boekenhoeken in de klas
 • Samen kijken naar de startshow
 • Leerlingen brengen hun lievelingsboek ingepakt mee naar school, enkele woorden of een tekening vertellen waarover het gaat
 • We maken een ‘Bookflix’ op de speelplaats met onze favoriete boeken per klas
 • Hoe ziet de dag van een schrijver eruit? We bekijken filmpjes in de klas

Iedereen leest

Onze school werd uitgekozen om een begeleidingstraject van Iedereen leest te volgen: Samen bouwen aan een kwalitatieve leesomgeving op school.

We werken rond zes bouwstenen:

 1. Gevarieerd en aantrekkelijk boekenaanbod
 2. Toegankelijke, zichtbare leesplekken
 3. Tijd en aandacht voor leesmotivatie en leesplezier
 4. Betrokkenheid van de leerlingen
 5. Samenwerking met partners
 6. Uitwerking van een structureel leesbeleid

Je zal er de komende maanden zeker meer over vernemen.

Gedichtenweek

Zoals elk jaar nam onze school deel aan de gedichtenweek met als thema ‘Samen’. Misschien mocht je ook wel een zelfgeschreven gedicht ontvangen in je brievenbus of achter je ruitenwisser.

Nieuwe speelhuisjes

Zag je onze nieuwe speelhuisjes al? De vorige waren echt aan vernieuwing toe. We kochten ze van de opbrengst van de wafeltjesverkoop.